Hozzávalók:
1 csomag (50dkg) darált háztartási keksz, 1,5 dl feketekávé, 1 ek. rumaroma, 10 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, vaníliáscukor, krémhez: 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 dkg holland kakaópor
Elkészítés:
A darált kekszet egy tálba öntöm, meglocsolom a kávéval, hozzáadom a porcukrot és a diót, rumaromát, majd jól összegyúrom, ha szükséges még öntök hozzá pici kávét. Egy sütőpapírra elszórok vaníliáscukorral összekevert darált diót és a kekszmassza cipóját kinyújtom. Közben elkészítem a krémet, a porcukrot, vajat és kakaóport krémesre keverem és rákenem a kinyújtott tésztára. Óvatosan szorosan feltekerem a sütőpapír vonalával segítve, majd hütőbe téve tárolom. Gyorsan elkészül és pár napig eláll letakarva, hütőben tárolva.
tálalva
masszája
krémezve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése