2011. december 2., péntek

Rakott kel kölesből

Ezt a rakott kelt azoknak ajánlom, akik cukorbetegek, vagy egészségesen szeretnének táplálkozni.
Nagyon finom érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta megtisztítva, leveleire szedve, só, bors, ételízesítő, pici olivaolaj, 1 fej vöröshagyma apró kockára vágva, 30 dkg darálthús, 1 kávéscsésze köles, 3xannyi víz, 1 pohár tejföl (nekem csak fél pohár volt itthon és picit felvízeztem)

Elkészítés:
A kelkáposztát megtisztítom és leveleire szedem, enyhén sós lobogó vízben pár percig előfőzöm, majd leszűröm. A hagymát kockára vágom és oliván megfonnyasztom, hozzáadom a darálthúst és fehéredésig kevergetve pirítom, majd só, bors, ételízesítővel fűszerezem, pár percig pirítom míg elfő a leve. A kölest háromszoros mennyiségű vízzel és pici sóval felteszem főni és közepes lángon sűrű kását főzök belőle, majd félre teszem pár percig. (A kávéscsésze mérete: 1-1,5dl) Egy tűzálló edény alját kikenem olivaolajjal és egy réteg kelkáposztalevelet teszek rá, majd a darálthúst, majd a kölest egyenletesen rápakolom, végül megint egy sor káposztalevél. A tetejét kevés tejföllel bekenem. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35 perc alatt készre sütöm.
Aki jobban szereti úgy, hogy a húst összekeveri a kölessel és így rétegezi, azt is lehet én így szoktam. Nem száraz, nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése