Hozzávalók:
1 kg alma meghámozva és lereszelve, 2 ek. cukor (én xilitet használtam), 2 csomag vaníliás ízű pudingpor (nekem 1 vanília és 1 tejszínes volt most), 5 dl víz, 1/4 citrom leve, csipet őrölt fahéj, 1 csomag babapiskóta
Elkészítés:
A lereszelt almát 2 dl vízzel felteszem párolni fedő alatt puhára párolom. A pudingport összekeverem a cukorral és 3 dl vízzel csomómentesre, hozzáadom a puha almához, a fahéjat és a citromlevet is és sűrűsödésig főzöm kevergetve. Picit hűtök csak rajta, ne legyen már forró. Az én csattos tortaformám 25 cm átmérőjű, kirakom az alját sorba babapiskótával, a krém felét rákenem, majd megint egy sor babapiskóta, majd a krém. Díszítésnek banánt és tortareszeléket használtam, de lehet tejszínhab is. Hűtőbe teszem dermedésig, majd óvatosan a szélét meghúzom késsel, leszedem a csattos részét, majd szeletelhető. Nekem olyan 2-3 óra alatt már jó volt. Tehát nem fontos előtte való nap elkészíteni.
tálalva
megdermedve, csattos rész nélkül
rétegezés
Henikém!
VálaszTörlésNagyszerű ételeket készítesz, szivesen nézelődök nálad! Éppen ezért szeretnélek megajándékozni egy díjjal, melyet a naplómban vehetsz át.A blogdíj magyar nyelvű és fő célja, hogy az egymásnak írt kommenteket köszönjük meg vele.
Kérlek nézz be hozzám: http://ugymintotthon.blogspot.com/
Üdvözlettel: Timi