Hozzávalók:
(BÖGRE MÉRETE: 2,4 dl)
25 dkg túró, 1/2 bögre cukor, 1/4 bögre olaj, 1/4 bögre tej, 1 tojás, 1 citromhéj, 3 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, 1 bögre aszalt gyümi vagy mazsi (én mazsi)
Elkészítés:
A túrót, tojást, cukrot, olajat, tejet, citromhéjat összekeverem egy tálban. Egy másik tálban a sütőport a liszttel és az aszalt gyümivel vagy mazsival és ehhez a lisztes keverékhez öntöm a másikat, tésztát gyúrok belőle. Majd 6 egyenlő részre osztom, 2x 3 fonatos kalácsot fonok belőle. Sütőpapírra teszem és előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm. Sütés közben a tetejét átkenhetjük tejjel.
Gyönyörű kis kalácsok lettek! A húsvéti asztalon nagyon menőek lennének!:-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!! Biztosan fincsi is!!!
VálaszTörlésJól néz ki!!! :)
VálaszTörlésHű ez nagyon szuper kis süti. Olyan húsvétos:) Kifogom próbálni, köszi a receptet.
VálaszTörlésSzépek lettek:)
VálaszTörlésNagyon guszták valóban, mentettem a receptet, köszi! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, a Férjemnek is nagyon bejött ez a kalács.
VálaszTörlésElmentettem a receptet,és húsvétra meglesz!Köszi!
VálaszTörlés