2012. március 30., péntek

Bolognai spagetti

Kislányom a napokban megjegyezte, hogy régen főztem már, most eljött az ideje.

Hozzávalók:
3-4 db kisebb sárgarépa és 2 fej vöröshagyma finomra lereszelve, olivaolaj, 1/2 kg darálthús (sertés), só, bors, oregano ízlés szerint, 1 konzerv sűrítettparadicsom, pici víz, ha szükséges tehetünk bele paradicsomlevet is, ha túl sűrű, 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A répát és a hagymát finomra reszelem, oliván megfonnyasztom, majd hozzáadom a húst, pár perc kevergetés mellett pirítom kicsit, ha már jó fehér, akkor hozzáadom a sűrítettparadicsomot, só, bors, oreganoval ízesítem, pici levet öntök alá, aztán jól összekeverem. Fedő alatt főzöm, ha szükséges önthetünk alá egy kis paradicsomlét, én egy keveset öntöttem. Puhára főzöm a húst, közben kifőzöm a szokásos módon a spagetti tésztát és együtt tálalom, reszelt sajtot szórok rá.

Anyukám így szokta készíteni régen tőle tanultam én van amikor a bolognai alapot vagy milánói alapot használom, de ez az igazi finom íz, ahogy ma készült.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!Nálunk is nagy sláger:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Heni!
    Ha van kedved, csatlakozz ehhez a játékhoz: http://izemlekek.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlo-jatek.html
    Puszi!

    VálaszTörlés