2012. március 5., hétfő

Házi húsleves kakasaprólékból

Frissen vágott kakasaprólékot kaptunk egy kedves házaspár barátunktól, amiből kitünő vasárnapi levest főzhettem, hát a házinak utánozhatatlan íze és színe van. Nézzétek csak:)

Hozzávalók:
kakas aprólék: nyak, szív, zuza, farhátasrész, lábak, szárnyak, pár darab sárgarépa, pár darab zöldség, 1 burgonya, 1 karalábé, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, egész bors (tojásformában) nem kell összeszedegetni, só, vegeta ízlés szerint, petrezselyem és zellerzöld ha van otthon, 1 pici tv paprika az ízéért

Elkészítés:
A húst megmosom és egy nagyobb fazékban vizet engedek, felteszem forrni. Mikor már forr leszűröm a tetejét, közben a zöldségeket megpucolom és belepakolom, ízesítem só, egész bors, vegetával, nekem most csak szárított petrezselyem volt itthon, de ha van akkor zellerzöld és petrezselyem zöld is jó ízt ad neki, de azt pakolhatjuk a közepe fele is bele. Kisebb tűzön hagyom a húst is jól átfőni, kb. 2 órát főztem. Leszűröm a zöldségeket külön tálba pakolom. Kifőzöm hozzá a levesbetétet, most cérnametélt volt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése