2011. június 16., csütörtök

Piskótatekercs

Ezt a receptet paleosan a webcukrászdában láttam, de én nem tettem hozzá mákot. A lekvár pedig házi készítésű, gluténmentes, cukor nélküli és tartósítószer nélküli. Cseresznye lekvár.

Hozzávalók:
4 db tojás, 6 púpozott evőkanál őrölt mandula (átszitáltam), 1 csipet só, 1 tk. sütőpor, 1/2 tk. vanília, házi lekvár, 4 evőkanál nyírfacukor.

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgákat a xukorral és a vaníliával felverem és hozzáadom a mandulalisztet, a sütőport és jól elkeverem. Majd óvatosan beleforgatom a felvert habot (ezt sikerült már jól megtanulni), majd kibébelek egy 30x20 cm-es tepsit és beleteszem a tésztát. Előmelegítem a sütőt 180 fokra és kb. 20-25 percig sütöm. Tűpróba. Kiveszem és konyharuhára terítem, lehúzom a sütőpapírt róla és óvatosan feltekerem a konyharuhába. Hagyom teljesen kihűlni. Házi lekvárral megtöltöm és visszatekerem, majd szeletelem.
Hozzátenném, hogy összesen az életem első piskótatekercse, de büszke vagyok, jól sikerült. Az íze tényleg teljesen olyan, mint az igazi piskótatekercs.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! A púpozott evőkanál az nálad mekkora evőkanál? Vagy hány gramm? Sajna elég nagy eltérés lehet kanál és kanál között :)

    VálaszTörlés
  2. szia Unknown! Nekem van egy evőkanál mércém és azzal szoktam mérni. Átlagos méretű nem mély, hát grammra pontosan nem tudom de átlagba 2dkg szokott azt hiszem lenni egy evőkanál.

    VálaszTörlés