2011. július 20., szerda

Csicseriborsó leves

Ezt a levest Szekeres Rita receptje alapján készítettem el. Bevallom még életemben nem ettem csicseriborsót és nem tudtam milyen ízre számítsak. A végeredmény finom lett. Amaránt gombóc helyett viszont a családnak grízgombóccal készítettem, nem mertem még ebben is újítani. (Az eredeti receptet elolvashatod a linkre kattintva!)

Hozzávalók:
10-20 dkg csicseriborsó (előtte való este már leáztatva), só, bors, 2-3 új sárgarépa karikákra vágva, 2 zöldség karikákra vágva, zellerlevél, petrezselyem, pici ételízesítő, oliva, fokhagyma 3-4 gerezd, én grízgombócot készítettem a hagyományos módon levesbetétnek hozzá. Az eredeti recept 1 mk. tárkonyt ír hozzá.

Elkészítés:
Fontos, hogy a csicserit már előző nap beáztassuk kétszeres mennyiségű vízbe. Másnap felteszem egy fazékba a borsót főni a fokhagymával. Kb. fél órát főzöm és addig előkészítem a zöldségeket. Kicsit ízesítem ételízesítővel, só, borssal és belehelyezem a zöldségeket, amiket karikára felvágtam, kicsi olivát teszek még a levesbe. Végefele zellerlevelet és petrezselymet teszek bele és készre főzöm. Bevallom nekem nehezen akart így is megfőni, ezért egy pici szódabikarbonát javaslok az eleje fele beletenni a vízbe. (biztos tárkonnyal finomabb lett volna, de sajnos nem kaptam az elmúlt napokban, ezért kimaradt)

2 megjegyzés:

  1. kicsit szokatlan számomra a csicseriborsó levesnek, de kiváncsivá tettél :)

    VálaszTörlés
  2. Én sosem ettem még csicseriborsót semmilyen formában, de biztosan nagyon finom lehet!:)
    Kérlek nézz be hozzám, vár egy meglepetés!

    VálaszTörlés