2012. március 23., péntek

Sonkás-zöldséges tészta

Vettem finom cukkinit, aztán gondoltam már ki kéne próbálni ezt a finom receptet, nem vágytam húsra.

Hozzávalók:
25 dkg kockatészta (lehet masni vagy bármilyen más is), 1 fej vöröshagyma felkockázva, 1 gerezd fokhagyma feldarabolva, 25 dkg csiperke gomba (nekem most konzerves), 2 sárgarépa durvára reszelve, 1 cukkini durvára reszelve héjastól, 4 dkg vaj, 10 dkg reszelt fűszeres sajt, lehet parmezan is, vagy ha nincs otthon sajt, sajtszószpor is,só, őrölt bors, 1 kk. szárított kakukkfű, 10 dkg főtt sonka, vagy sonkaszalámi

Elkészítés:
Egy serpenyőben vajon megfonnyasztom a hagymát, majd hozzáadom a fokhagymát és a gombát, majd 5 percig sütöm. Közben a tésztát a szokásos módon megfőzöm, leszűröm, félreteszem. A sárgarépát és a cukkinit durva reszelőn lereszelem. A hagymához öntök 2-2,5 dl vizet, hozzáadom a lereszelt sajtot (sajtszószport) és addig kevergetem, míg a sajt el nem olvad. A répát és a cukkinit hozzáadom és ízesítem só, bors, kakukkfűvel. Még kb. 5 percig főzöm. A sonkát felkockázom vagy felcsíkozom és a tésztával együtt a zöldséghez keverem, felmelegítem. A legvégén reszelhetünk rá sajtot.
Vegetáriánusok sonka helyett őrölt napraforgómagot keverhetnek bele.

 tálalva
 hozzávalók
 hagyma, fokhagyma és gomba pirítás
Zöldségekkel együtt 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és biztos hogy finom volt! A napokban most bőven ettem gombát én is meg tésztát is szeretem az ilyen ételeket!

    VálaszTörlés
  2. Ez a tészta nagyon a kedvemre való. Szeretem az ilyen tésztás ételek, és főleg a cukkini az egyik nagy kedvencem. Mostanság én is egyre gyakrabban kihagyom a húst, igaz apának olyankor mást főzök, mert ő csakis hússal tud jóllakni.:)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Heni! Játékra szeretnélek invitálni, nézz be hozzám a részletekért...

    VálaszTörlés