Nagyon finom, az első alkalommal fémes formában sütöttem meg és tömörben, a második alkalommal szilikonos lyukas formában.
Az első alkalommal csokidarabokat és mazsolát tettem a tésztába ezt már belekevertem mielőtt a formába helyeztem. Itt fémes tömör formát használtam amit előzőleg vajjal és liszttel kikentem...előmelegítve 180 fokon sütöttem jó 50-55 percig, sütés után egy-két perc múlva simán kijött a formából a kuglóf.
A második alkalommal szilikonos lyukasformába öntöttem a tésztának 2/3 részét, majd az 1/3 részére szitáltam egy kis kakaóport, összekevertem óvatosan a másik tésztára öntve kanállal egy-két mozdulattal.
Előmelegített sütőben szintén 180 fokon kb. nekem itt is kellett jó 50 perc, hogy szépen átsüljön mindenhol és csak mikor kihűlt teljesen akkor szedtem ki a formából.
az első próbálkozás és tömör formában sütve
sütés előtt
sütés után
kakaós tésztával sütés után
szeletelve jól van hát még a kakaós rész elkeverése gyakorlandó, tanulófélben vagyok én is:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése