2012. február 12., vasárnap

Pudingos finomság

A gyerkeim imádják kétféle pudingot megfőzök és közéje rétegezek háztartási kekszet, a tetejét pedig valamilyen gyümivel díszítem, lehűtöm és már fogyaszthatják is.

Hozzávalók:
1 liter tej, 6 ek. cukor, 1 csomag tejszínes, 1 csomag étcsokis ízesítésű pudingpor, háztartási keksz négyzet alakú, díszítéshez csokidara, szilvakompót (de lehet bármilyen friss gyümölcs vagy kompót is)

Elkészítés:
A pudingporokat egy-egy tálba teszem, hozzáadok 3-3 evőkanál cukrot, elkverem. A tejet ketté osztom, fél liter jut egy pudingporhoz. A tálba kevés tejet öntök és összekeverem csomómentesre a tejszínes és az étcsokis ízesítésűt is, majd jénai edénybe öntöm a maradék tejeket elosztva egyenlően és a pudingos keveréket beleöntöm ugye külön a tejszínes és csokisat és elkeverem. Mikróba teszem először a csokispudingot és 3 perc főzés, kiveszem már eléggé megforrósodott, összekeverem, hogy ne csomósodjon és újabb két perc mikrózás, ha kivettem mindig jól átkeverem és utána megnézem mennyi idő kell még, hogy elég sűrű legyen. Ha már elég sűrű egy nagy lapos üvegtálba beleöntöm a pudingot, majd megfőzöm a tejszínest is ugyanezen módszerrel. A csokipuding tetejébe nyomkodok háztartási kekszeket, ráöntöm a tejszínes pudingot és a tetejét szilvakompóttal és csokidarával vagy friss gyümölccsel díszítem. Lehűtöm és fogyasztható.

Szoktam vaníliás és csoki pudingos variációt is készíteni és valamikor körte vagy alma, vagy banán darabokat teszek közé még.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése