Hozzávalók:
6 db tojás, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg porcukor, 25 dkg Rama, 1-2 ek. sütőrum, vagy pici aroma, szilvabefőtt és barackbefőtt, de lehet készíteni idény gyümölcsből is, pici őrölt fahéj és porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgákat a porcukorral és a kicsit megolvasztott Rámával összekeverem habosra. Majd hozzáadom a sárgás krémhez a lisztet és elkeverem. Óvatosan beleforgatom a fehérje habját. Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral és beleöntöm a tésztát, szépen elegyengetem. A tetejébe nyomkodom a gyümölcsöket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm. (tűpróba) Kicsit hagyom hűlni és leszedem a sütőpapírt róla, felszeletelem. Majd fahéjas-porcukorral megszórom a tetejét. A rumot a tojássárgához kell keverni én nagy sietségemben véletlen a fehérjéhez öntöttem.
finom lett
sütés előtt
Nagyon jól néz ki, finom lehetett... :P
VálaszTörlésHenike! Sütőpor nem kell a tésztába?
VálaszTörlésSzia Zita nem kell bele sütőpor.
VálaszTörlés