2012. február 17., péntek

Mákosguba egyszerűen

A férjem nagyon szereti, ezért pót Valentin-napra ezzel lepem meg ma. Anyósom receptje szerint készítettem ahogy Ő szokta. Mi szeretjük ilyen egyszerűen önmagában finoman.

Hozzávalók:
6-8 db kifli előtte való nap felkarikázva konyharuhába csavarva, 20 dkg darált mák, porcukor ízlés szerint, víz

Elkészítés:
A kifliket egy szűrőbe helyezem és meglocsolom vízzel, majd kicsöpögtetem és megszórom a porcukrosmákkal. Ezt rétegezve folytatom, a tetejét szintén jól beszórom a cukrosmákkal, hogy ellepje. Hagyom összeérni és már fogyasztható is.  Régen anyósom karácsonykor mindig két nagy tálba készített mákosgubát, abból egy-egy jó nagy adagot férjem és a tesója ettek meg a sok halászlé után még.

Szoktam készíteni úgy is, hogy leöntöm mézestejjel a kiflikarikákat és úgy szórom rá a cukrosmákot, aztán vaníliasodót hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése