Hozzávalók:
250 g natúr gesztenyemassza (nem tartalmaz cukrot), 3 evőkanál nyírfacukor vagy xilit, 5 db tojás, 1 evőkanál vaj, a csokimázhoz 3 evőkanál Holland kakaópor, 3 evőkanál xilit, 3 evőkanál víz és pici vaj.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem. Egy másik tálban a tojássárgát, a cukorral és vajjal habosra keverem. Áttöröm villával a gesztenyemasszát, majd hozzáadom és jól elkeverem a tojássárgás masszával. Lassan beleforgatom a felvert kemény habot. Egy kisebb kenyérformába belehelyezem sütőpapírral bélelve a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm a sütit. Kiszedem, leszedem a sütőpapírt és picit hagyom hűlni. Közben elkészítem a csokimázt. A kakaóport, cukrot és vizet összekeverem, felforrósítom, majd picit főzöm csomómentes legyen, majd hozzáadom a vajat, amit jól elkeverek és picit hagyom hűlni, ráöntöm a süti tetejére, szépen elkenem rajta, majd hagyom a hűtőben összedermedni, aztán szeletelhető. Nagyon finom édesség ajánlom mindenkinek.
gesztenye gerinc csokimázzal
szeletbe
hozzávalók
tészta készítése
kemény hab beleforgatása a masszába
tepsibe helyezés
sütés után
csokimáz készítése
Nagyon guszta! És az elkészítés is egyszerűnek tűnik! Ki fogom próbálni! Köszi, hogy megosztottad!
VálaszTörlésNagyon ügyi vagy és csodálatosan néz ki! Tuti ki fogom próbálni! Egyébként én is Tolna megyéből vagyok, össze hozhatnánk egy találkát! Üdv.Andi
VálaszTörlésNagyon ügyi vagy! Én is tuti meg fogom csinálni, még lehet, most hétvégén! Szuper az oldalad, csak így tovább. Én is paleozom két hónapja! Tolna megyéből vagyok, össze hozhatnánk egy találkát!Üdv.
VálaszTörlésJól néz ki!
VálaszTörlésA lejobb gluténmentes és paleo recept, amit valaha próbáltam✌️!Köszönet érte😊!
VálaszTörlésKöszi
VálaszTörlés