2011. augusztus 1., hétfő

Házi hurka párolt káposztával

Minden évben vágunk disznót és készítünk hurkát. Hogy fogyjon, szombaton azt készítettem ebédre. Fehér édeskáposztából készült hozzá párolt káposzta, a receptek között megtalálod azt is, valamint a gyerekeknek krumplipüré.

Hozzávalók:
hurka, pici zsír, kevés víz, fogvályó, (párolt káposzta, receptet lásd a köretek cimkénél)

Elkészítés:
A hurkákat belehelyezem a tepsibe és picit átkenem zsírral, pici vizet öntök alá és fogvályóval pár helyen megszúrkodom, hogy ne pattanjon szét a hurka a sütés közben. Alufóliával lefedem és 200 fokon sütöm majdnem készre. 30 perc múlva megnézem, megfordítom és légkeveréssel rápirítok, majd megfordítom és a másik oldalát is rápirítom. Akinek nincs légkeverés az csak pár percig pirítsa, hogy picit ropogósabb legyen a külseje. Majd kiteszem egy tálba és párolt káposztával  és a férjemnek krumplipürével tálalom. Hagymás burgonya, vagy tepsis burgonya szokott készülni hozzá, de most kevés volt itthon a burgonya, ezért gyors pürét csináltam a gyerekek miatt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése