Hozzávalók:
7 dkg kókuszzsír, 4 dkg nyírfacukor, vagy xilit, 2 evőkanál Holland kakaópor, 10 dkg kókuszreszelék ledarálva, 1,5 dl kókusztej, 1 evőkanál étkezési zselatin, én 1 csomag zselatin fixet használtam most, 10 dkg pattogtatott amaránt, 5 dkg mazsola, 5 dkg áfonya helyett aszalt meggyet használtam, pici rum.
Elkészítés:
A kókuszzsírt, cukrot, kakaóport, darált kókuszreszeléket, kókusztejet, zselaint összefőzöm, kb. 5 perc alatt folyamatosan kevergetve, nehogy odaégjen. Kevergetés után beleteszem az amarántot, az aszalt dolgokat és jól összekeverem. Egy őzgerincformát kibélelek sütőpapírral és belenyomkodom a masszát, majd hűtőbe teszem és kb. 2-3 órát hagyom állni. Utána leszedem a sütőpapírt róla, már jól összeállt a massza, majd könnyen felszeletelhető. Hűtőben tárolandó.
szeletelve
hozzávalók
massza főzése
sütőpapíros tepsibe nyomkodva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése