2011. augusztus 1., hétfő

Párolt káposzta

Most a házi hurka mellé fehér párolt káposztát készítettem a családnak.

Hozzávalók:
1 nagy fej, vagy 1 kisebb fej fehér édeskáposzta, pici ecet, pici cukor vagy xilit, kevés zsír, 2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva

Elkészítés:
A káposztát megmosom és vékonyan felcsíkozom, majd a vöröshagymát is megpucolom és apró kockákra vágom. Egy lábosban kevés zsíron megpirítom a kockára vágott hagymát, majd beleteszem a káposztát, majd sózom, kevés ecetet öntök rá, jól elkeverem és fedő alatt hagyom párolni 15 percet, közben néha megkevergetem. A végén hozzáadom a cukrot, vagy xilitet és hagyom pár percig összepárolódni.
Hurkához tálalom. A lányom a rántott hekkhez is ezt evett és a krumplipüréhez, annyira ízlett neki.



Paleosok figyelem! Én krumpli nélkül ettem!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése