2011. augusztus 4., csütörtök

Kacsaszárnytő szilvamártással

Gondoltam egyet, hát összepárosítottam e két csodás ízt. A kacsahúst szeretem, a szárnytő sütése közben lesz kacsazsír is legalább, a szilvamártásnál pedig egy pikáns ízre gondoljatok.

Hozzávalók:
8-10 db kacsaszárnytő megtisztítva, só, pici víz,
szilvamártáshoz: 50 dkg szilva, 2 kk. gyömbérpor, 1 nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva, 2 tört fokhagymagerezd, 2 ek. ecet, 6 dkg nyírfacukor (cukorbetegek is fogyaszthatják, vagy xilit)

Elkészítés:
A kacsaszárnytőt megtisztítom és besózom, majd egy tepsibe helyezem, öntök alá kis vizet és fólia alatt sütöm. Mikor majdnem kész, leszedem a fóliát és átpirítom mindkét oldalát. Kiszedem a húst és a zsírját leszűröm és elteszem.
A mártáshoz a szilvát megmosom, kimagozom. A hagymát megpucolom és apró kockára vágom. Oliva olajon megfonnyasztom a hagymát, majd beleteszem az áttört fokhagymát és egy percig együtt dinsztelem. Beleteszem a szilvát, a gyömbérport, az ecetet és a cukrot. Felforralom és lassú tűzön kb. 15 percig készre főzöm.
A húst a mártással együtt tálalom, igazán kellemes ízhatás.



 hozzávalók
 hús besózva
 hús megsütve
 szilvamártás főzése
 falatozás
szilvamártás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése