2012. február 9., csütörtök

Székelykáposzta

Székelykáposzta, vagy húsos káposzta ki minek ismeri. Nagyon szereti a család én régebben nem voltam oda érte, de amióta saját magam készítem, kedvenc lett. Paleosok is fogyaszthatják.

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb felkockázva, 2-3 fej vöröshagyma felkockázva, zsír, pici só, őrölt bors, paprikakrém, 1 pici paprika felkockázva, ételízesítő szárított zöldségekből, őrölt babérlevél, savanyúkáposzta kb. 1/2-3/4 kg, tört pirospaprika

Elkészítés:
A húst megmosom, felkockázom. A hagymát felkockázom és kevés zsíron a pici kockázott paprikával megpirítom. Hozzáadom a kevés ételízesítőt, tört pirospaprikát, összekeverem és nagyon pici vizet öntök rá, majd beleteszem a húst és fedő alatt felforralom. Mikor fehér a hús, lejjebb veszem a hőfokot és ízesítem só, bors, paprikakrém, őrölt babérlevéllel, főzöm kb. 1-1,5 órát, attól függ, hogy mennyire puhul a hús, mikor már majdnem teljesen puha akkor szoktam az átmosott savanyúkáposztát belekeverni és főzöm még kb. 15-20 percig, ha kell még őrölt bors adok hozzá. (nem paleo tejföllel tálalja)

1 megjegyzés: