2011. augusztus 30., kedd

Sertés pörkölt

Nálunk sokszor készül ez az étel, ebből tudok lefagyasztani Apának is. Most csak sertéscombból készült, de szoktam csülök, vagy vegyes pörit is készíteni.

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb felkockázva, 2-3 fej vöröshagyma felkockázva, pici zsír,  , bors, pirosarany ízlés szerint, 1 db paprika kockázva, fél paradicsom kockázva, 3-4 kk. tört pirospaprika
Elkészítés:
A húst megmosom, felkockázom, a hagymát is megpucolom és felkockázom, a paprikát és paradicsomot is felkockázom. Kevés zsíron üvegesre pirítom a hagymát és hozzáteszem a paprikát, együtt pirítom. Teszek hozzá , tört pirospaprikát, jól elkeverem és beleteszem a húst. Nagyon minimális vizet öntök hozzá, beleteszem a paradicsomot, fedő alatt felforralom picit, amikor fehér a hús színe, akkor lejjebb veszem a hőfokot és ízesítem még bors, pirosarannyal. Készre főzöm, néha megkeverem.

A gyerekek tésztával ették én hajdina galuskával.

 gyerekek így ették tésztával
 az én adagom hajdina galuskával
 hozzávalók

 főzés közben
bedobozolva

1 megjegyzés:

  1. Szia Heni!
    Folyton figyelem a blogodat, hasonló helyzetben vagyunk: rajtam kívül nem táplálkozik a családban paleo elvek szerint. Azért próbálkozom, nem fogom feladni:-) Vannak dolgok, amiket be tudok csempészni az életükbe, talán ez is több, mint a semmi.
    Amiért most írok, az az, hogy a hajdina sem paleo, ugye tudod?
    H.Edit

    VálaszTörlés