2011. április 2., szombat

Borjúszelet fűszeres mártással

Hozzávalók:
1 kis kicsontozott borjúkaraj, só, bors, 1 csomó leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg olvasztott vaj, vagy oliva, 2 babérlevél, 1,5 dl húsleves alapleve, 1 kk. petrezselyem, 1 kk. kakukkfű, 1,5 dl kókusztejszín, vagy zabtejszín, 1/2 kk. csípős mustár.

Elkészítés:
A húst sóval, borssal bedörzsölöm és összekötözöm. A leveszöldséget megtisztítom, a hagymát megpucolom és kettévágom. A vajat felolvasztom, a húst körös-körül megpirítom benne. A leveszöldséget, a hagymát és a babérlevelet hozzáadom és rövid ideig pirítom. A húsleves alapot hozzáöntöm, a lábost lefedem és kis lángon kb. 1 órát párolom. A levével néha meglocsolom. Közben a fűszereket finomra aprítom. A húst kiveszem és melegen tartom. A pecsenyelevet leszűröm és a zöldséget jól kinyomkodom. A hús levét tejszínnel és mustárral összekeverem, nagy lángon krémesre főzöm. Utána ízesíthetem majd a fűszernövényekkel. A húshoz kis tálban tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése