2011. április 2., szombat

Pácolt báránysaslik

Hamarosan húsvét, ez a recept egy nagyon kellemes kis étel lehet.

Hozzávalók:
80 dkg báránylapocka, 50-50 dkg paprika és lilahagyma, 1 tk. aprított kakukkfű, 1 tk. rozmaring, 1 tk. szurokfű.
pác: 3 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, 5 evőkanál oliva, só, bors, 1 csipet Cayenne-bors

Elkészítés:
A fokhagymát egy tálban összetöröm és a citromlével és 4 evőkanál olivával összekeverem. Ízesítem só, bors, Cayenne-borssal. A húst hideg vízzel lemosom, apró kockákra vágom és megtörlöm szárazra. A pácba rakom 3 órán át hagyom pihenni a hütőszekrényben. A paprikát és hagymát felkockázom. A húskockákat a pácból kiveszem és lecsepegtetem. A nyársra tűzöm a paprika- és hagymakockákkal felváltva a húst. A maradék olivát egy serpenyőben megforrósítom és kb. 20 perc alatt a nyársat körös-körül megpirítom. A fűszernövényeket kis tálban összekeverem és tálalás előtt a nyársakra szórom. Bazsalikomos paradicsomsalátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése