2011. április 11., hétfő

Görög rakott padlizsán

Hozzávalók:
3 padlizsán, 15 dkg feta sajt, 15 dkg rizs, 5 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem, 1 csipet só, bors, 2 dl oliva. Öntethez: 20 dkg feta sajt, 5 dl tej, 8 dkg liszt, 5 tojás, 5 dkg vaj, 1 csipet só, bors.

Elkészítés:
Csíkokra vágom a padlizsánt, megsózom, majd megpirítom oliván. Megfőzöm a rizst, leszűröm róla a vizet, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a felszeletelt paradicsomot, felaprított petrezselymet, a sajtot. Megfűszerezem ízlés szerint az egészet. A szószhoz megolvasztom a vajat, belekeverem a lisztet és csomómentesre dolgozom. Hozzáadom a tejet és sűrűsödésig főzöm. Beleteszem a tojást, a sajtot és a fűszereket. A padlizsán felét egy kivajazott hőálló tálba teszem, nyakon öntöm a szósszal, majd ráhalmozom a maradék padlizsánt. Előmelegített sütőben 40 percig aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése