2011. április 8., péntek

Töltött pulykamell körtepürével, hidegen

Hozzávalók:
5 dkg húsos szalonna, 5 dkg szezámliszt, 1/2 szál póréhagyma, 1 színes húsú paprika, 50 dkg pulykamellfilé, 10 dkg darált pulykahús, 1 tojás, 1 evőkanál vágott petrezselyem, szárnyas-fűszerkeverék. Körtepüréhez: 40 dkg körte, 1 dl cukormentes körtelé, 5 dkg nyírfacukor, 1 citrom leve, 6 szem szegfűszeg, 1 kis darab fahéj.

Előkészítés:
A szalonnát kis kockára vágom, a hagymát megtisztítom, felaprítom, a paprikát megmosom, húsát kis kockákra vágom, a húst felszúrom.

Elkészítés:
A szalonnát zsírjára pirítom, megpárolom benne a hagymát. A darált húst összekeverem a szezámliszttel, tojással, szalonnával, hagymával, paprikával, petrezselyemmel, fűszerekkel, sóval, borssal. A sütőt 160 fokra előmelegítem. A húst kívül-belül befűszerezem, megtöltöm a töltelékkel, szorosan alufóliába tekerem. Tepsibe teszem és 40-45 perc alatt megsütöm. Körtepüré: Megtisztítom a körtét, kivágom a magházát, darabokra vágom. A körtelével, cukorral, citromlével a fűszerekkel megfőzöm. Kiveszem a léből, a levét a fűszerekkel együtt erősen beforralom, a körtéket a befort lével leturmixolom. A sültet és körtepürét hagyom kihülni, a húst felszeletelem, a körtepürével tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése