2011. április 11., hétfő

Rakott padlizsán

Hozzávalók:
3 padlizsán, 10 dkg kemény sajt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, só, bors, 2 dl oliva, 2-3 db paradicsom, öntethez: 5 dkg reszelt kemény sajt, 4 dl kókusztej, 5 dkg szezámliszt, 3 tojás, 5 dkg vaj, vagy ghee, 1 csipet só, bors.

Elkészítés:
A padlizsánt megtisztítom, levágom a végeit és felcsíkozom. Megsózom, majd megpirítom az oliván. A kockára vágott hagymát, fokhagymát, picit megpirítom kevés oliván és hozzáadom a megpucolt, kimagozott paradicsom húsát felkockázva, a felaprított petrezselymet, a 10 dkg sajtot. Megfűszerezem ízlés szerint (pici oregano is kerülhet bele), majd összefőzöm. A szószhoz megolvasztom a vajat, vagy gheet, belekeverem a szezámlisztet csomómentes legyen, majd hozzáadom a kókusztejet, ha besűrűsödik, akkor leveszem a tűzről. Beleteszem a felvert tojást, a maradék reszelt sajtot és a fűszereket ízlés szerint. A padlizsán felét egy hőálló edénybe teszem, amit előtte kikenek vagy gheevel, vagy olivával és a padliszánra öntöm a szószt, majd a padlizsán másik felét ráhalmozom. Előmelegített sütőben sütöm kb. 35-40 percig 180-200 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése