2011. április 2., szombat

Magvas kenyér

Hozzávalók:
(bögre mérete: 2,4 dl)
1/2 bögre lenmag egészben, 1/2 bögre lenmag darálva, 1/2 bögre zabpehely egészbe, 1/2 bögre zabpehely darálva, 4 tojás, 1 tk. szódabikarbóna, pici só, kb. 1,3 dl víz, 1 evőkanál oliva.

Elkészítés:
A tojásokat összekeverem a sóval, szódabikarbónával és beleöntöm a liszteket és a lenmagot, zabpelyhet egyben, az egészet jól összedolgozom és hozzáöntöm a vizet, 1 evőkanál olivával elkeverem. A lényeg, hogy közepes sűrűségű tésztát kapjak. Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába öntöm (nekem akkora, mint egy őzgerincforma). Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 percig sütöm. Tűpróba. Megsült, akkor leszedem a papírt róla és rácson hagyom hűlni. Le is lehet fagyasztani a maradékot. Elég tömény kenyér lesz belőle és sokáig elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése