2011. április 2., szombat

Húsos töltött paprika

Hozzávalók:
4 nagy paprika (kaliforniai), 1 csomó újhagyma, 2 db paradicsom belseje, 1 evőkanál oliva, 40 dkg vegyes darált hús, 1-1 csokor petrezselyem és bazsalikom, 1 kk. mustár, 1 evőkanál szezámliszt, 1 tojás, só, bors, 2 evőkanál kókusztejszín, 3 dkg ghee, vagy vaj.

Elkészítés:
A paprikákat megmosom, kicsumázom, a tetejét levágom. Az újhagymát megmosom és vékony karikákra vágom. A sütőt előmelegítem 220 fokra. Az olivát egy nagy serpenyőben felhevítem és a darált húst beleteszem, erős lángon kevergetve sütöm, míg szét nem morzsolódik. Az újhagymát és a kockákra vágott paradicsom belsejét hozzáadom, 5 percig párolom. Kis lángon főzöm, amíg a paradicsom leve kissé besűrűsödik, majd hagyom hülni. A zöldfűszereket megmosom és apróra vágom. Mustárral, szezámliszttel és tojással a darált húshoz adom. Az egészet jól összekeverem, sózom, borsozom. A kivájt paprikákat tűzálló tálba ültetem és a húskeverékkel megtöltöm. A tejszínt fűszerezem és a tálba terítem. A paprikák tetejére vajat morzsolok és kb. 25 percre a sütőbe teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése