2011. április 2., szombat

Csokoládéhab

Hozzávalók:
2 tojásfehérje, 1 csipet só, 2 evőkanál nyírfacukor, 1 dl kókusztejszín, 10 dkg étcsoki 90%-os, 1 kk. nyílgyökérliszt.

Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval 1/2 percig kézi habverővel közepes fokozaton habosra verem. Egy evőkanál xukort beleszórok, majd a legnagyobb fokozaton kemény habbá verem, majd hideg helyre teszem. A kókusztejszínt a maradék xukorral, 1 kk. nyílgyökérliszttel kemény habbá verem és szintén hideg helyre teszem. (A kókusztej dobozos és a tetején a kemény habot használhatjuk fel.) A csokoládét egy deszkára teszem és késsel apró darabokra vágom, hogy gyorsabban felolvadjon. A gőz felett felolvasztom, majd a tálat hideg vízzel feltöltött edénybe állítom és a folyékony csokit állandóan kevergetve kissé lehűtöm. A tojáshabot egy nagy tálban a tejszínhabbal óvatosan összekeverem. A kihűtött étcsokit rácsorgatom 3 órára a hütőszekrénybe teszem. Tálaláskor egy evőkanál forró vízbe mártom és a habból forgató mozdulattal nagyobb darabokat szaggatok ki. Adagonként két darabot tálalok, mentalevéllel, csokireszelékkel, félbevágott eperszemekkel díszíthetem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése