2011. április 7., csütörtök

Kötözött húsvéti sonka

Hozzávalók:
1,5-2 kg kötözött sonka (comb), babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 db tojás.

Elkészítés:
Főzés előtt jól megmosom a sonkát, majd hideg vízbe teszem és 1-2 órát hagyom állni, ezzel elkerülhető, hogy túl sós legyen. Egy nagy fazékba beleteszem és annyi vizet engedek rá, hogy jól ellepje. A sonkát lassú tűzön főzöm, vigyázva arra, hogy ne forrjon fel. A főzővízbe teszem a hagymát, ízlés szerint akár fokhagymát, borst és babérlevelet. A sonkát készre főzöm kb. 2-3 órán keresztül. Ha megfőtt, leveszem a tűzről és saját levében hagyom kihülni. Ezután lehet tálra tenni és hütőbe tárolni. A húslében megfőzöm a tojásokat keményre és azzal tálalom a sonkát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése