2011. április 4., hétfő

Leves húsgombóccal és töltött paprika

Egy alapanyagból kétféle étel: Ezt az ételt a kezdő paleosoknak ajánlom, akiknek még nincs ötletük, hogy milyen ételeket készítsenek el gyorsan és praktikusan. Lehet, hogy már más is készített ilyen jellegű húsgombócokat, elnézést a hasonlóságért, én ezt most csak fejből ütöttem össze a legegyszerűbb formájában időhiány miatt.

Hozzávalók:
2 db répa, 1 db paszternák, fél darab paprika, oliva, só, bors, szárított fűszerkeverék, szárított petrezselyem, 50 dkg darált hús, tört pirospaprika, 2 evőkanál szezámliszt, pár darab paprika, 1-2 evőkanál házi paradicsomlé sűrű, 1 tojás

Elkészítés:
Megpucolom a zöldségeket. Kevés oliván megpárolom a karikákra vágott sárgarépát és paszternákot, majd beledobom a fél apró kockára vágott paprikát. Pirítom együtt és felöntöm vízzel, ízesítem tetszés szerint só, bors, szárított fűszerkeverék, szárított petrezselyem (sajnos nem volt friss itthon). Mikor kicsit felforr beledobom a következő húsgombócokat.
Húsgombóc: a darált húshoz keverek 1 tojást, ízlés szerint fűszerezem, só, bors, szárított petrezselyem, 2 evőkanál szezámliszt, pici tört pirospaprika. Az egészet jól összegyúrom és pici gombócokat gyúrok belőle. Ezt beleteszem a levesbe és készre főzöm a levest, néha megkóstolom, hogy elég ízes-e, ha kell még fűszerezem. A töltött paprikához a paprikákat megmosom, kivágom a csumáját és az ereit, majd megtöltöm a töltelékkel, sós, szárított fűszerkeverékes vízben megfőzöm. Kevés oliván megpirítok egy kis szezámlisztet és belekeverem a sűrű paradicsomlét, majd pici vizet öntök hozzá és összekeverem, tetszés szerint ízesíthetem egy kevés nyírfacukorral és petrezselyemmel. Pár percig kevergetve sűrűre főzöm. Amikor kész a töltött paprika leszűröm és ráöntözöm a paradicsomszószt.

Töltött paprika paleosan

Leves húsgombóccal
 mártás készítése
 Bal oldali rendes paradicsommártás, jobb oldali paleos van különbség:)
húsgombócok par.mártással (1tojás és pici szezámmag a húsgombócban)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése