2011. április 2., szombat

Rakott póréhagyma

Hozzávalók:
4 közepes szál póréhagyma, 2 paradicsom, 1 kis fej karalábé, 1 csomó leveszöldség, só, bors, 1,5 dl kókusztejszín, vagy zabtejszín, 1,5 dl kókusztej, 10 dkg reszelt kemény sajt (parmezán vagy edámi) el is maradhat, 3 dkg vaj (ghee).

Elkészítés:
A póréhagymát megtisztítom és vékony karikákra vágom. A paradicsomot bevagdosom és leforrázom, a héját lehúzom, húsát felszeletelem. A karalábét vékony szeletekre vágom, a leveszöldséget megtisztítom és apróra vágom. A póréhagymát, a paradicsomot és a karalábét egy kivajazott hőálló tálba sorokban elhelyezem úgy, hogy félig egymásra fektetve legyenek, a leveszöldséget rászórom. Ízesítem, só, borssal. A tejszínt a kókusztejjel elkeverem és a zöldségekre öntöm. A reszelt sajtot a tetejére szórom, de aki nem használ, az használhat helyette a tetejére vaj darabokat, ami majd szépen rá fog sülni. A tálat hideg sütőbe helyezzük és 180 fokon (gázsütő 2-3 fokozat) kb. 40 percig sütöm, ezalatt a sajt aranybarnára olvad.

Az előző napról megmaradt pecsenye-, vagy sültet, darált húst is felhasználhatjuk, ha apróra vágva a zöldségek közé pakoljuk és úgy sűtjük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése