2011. április 6., szerda

Kókuszkenyér

Ezt a nagyon kellemes ízű kenyeret paleosok figyelmébe ajánlom, én webcukiban találtam. Próbáljátok ki! Ennél egyszerűbb recept nem is létezik kókuszlisztből.

Hozzávalók: (bögre mérete: 2,4 dl, lehet boltokban pl. tescoban is kapni ilyen mércéket bögre, fél bögre, kanál, kiskanál, mokkáskanál...méretek nem olyan drága egyszerűbb a mérés is)

6 db tojás, 1/2 bögre kókuszolaj, 3/4 bögre átszitált bolti kókuszliszt, 1/2 tk. só.

Elkészítés:
Az alapanyagokat csomómentesre jól összekeverem. Én először a tojásokat a felolvasztott kókuszolajjal és sóval felvertem, majd az átszitált kókuszlisztet hozzáadtam. Csomómentesre kevertem, majd egy kis kenyérsütőbe helyeztem, amit sütőpapírral kibéleltem. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percet sütöm.

A kókuszolajat vagy kókuszzsírt, bolti kókuszlisztet a bioboltban már lehet kapni. Nem olyan olcsó, de sokáig elég.


 hozzávalók
 tészta készítése
 sütőformába helyezés
rácson kihűteni

11 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nem is kell bele sem sütőpor, se szódabikarbóna?
    Üdv,
    Marcsi

    VálaszTörlés
  2. Szia Marcsi! Nem kell bele egyiksem. Kókuszolaj viszont fontos és hogy bolti kókuszlisztből legyen sütve. Pici kenyérformába teszed, kellő nagyságú lesz, kicsit töményebb a kenyér, nekem nagyon bejött..

    VálaszTörlés
  3. A bögre az egy relativ mérték - mekkora bögréröl beszélünk - 2dl ? - 3dl ? vagy 5 dl ? ....ezt jó lenne tudni mégis ...és az mit jelent hogy fontos hoogy "bolti" kókuszliszt legyen ? - egyáltalán milyen a nem bolti ? - vagy melyik boltban lehet ilyen "bolti" kókuszlisztet kapni ? Köszönöm a választ elöre is. E.K.

    VálaszTörlés
  4. Szia E.K.! A bögre mérete 2,4 dl. A bolti kókuszlisztnek más az állaga mint amit kókuszreszelékből reszelünk ezekhez a kenyerekhez nem jó a sima kókuszreszelék. Bioboltban lehet kapni fél kilós kiszerelésben kókuszlisztet, nem sok kell belőle pl. a muffinokhoz 3 ek.-nyi és sokáig elég. Ez a kenyér is sokáig elég, le is fagyasztható. Mindjárt be is írom a recepthez a bögre méretét. Köszönöm, hogy jelezted! Szép napot!

    VálaszTörlés
  5. Nekem most sül. A kókuszolajat kacsazsírral helyettesítettem, mert anyagilag nem bírom követni a paleo árakat itt vidéken. Nagyon kíváncsi leszek a végeredményre. 8 körül lesz kész elvileg. :)

    VálaszTörlés
  6. Szia! Nekem olyan grizes, folytós lett az állaga. Ez normális?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia csmia! Egy kicsit tömény ez a kenyér és elég belőle egy szelet is én mindig tettem rá valamit, nem simán fogyasztottam. Le is lehet fagyasztani belőle. Sajnos nem mindenkinek jön be a kókuszlisztes íz, ha Neked sem tetszik próbálj ki másik magvas kenyeret. A lenmagos-szezámmagos is finom. Van a tojásfehérjéből készült fehér paleo kenyér az nem ilyen tömény esetleg ha kipróbálod.

      Törlés
  7. Szia Heni. Kezdő paleós vagyok.. Nagyon tetszik ez a recept. nem nagyon találom a számomra megfelelő kenyeret. :(
    Ma meg csináltam, de nekem nagyon folyós lett az állaga. meg sütöttük, de nagyon zsíros is lett plusz még lett egy hatalmas luk az egész kenyér alján.
    Mit ronthattam el? :(
    Köszi,
    D.

    VálaszTörlés
  8. Szia! Mekkora sütőfirmában sütötted? Én a pici kenyérsütőformát használom amit fél kilós kenyereknek szoktak de ez kisebb súlyra. Én eredeti kókuszolajat hasznàltam tehát olvadt formában a kókuszzsír lehet annak se mindegy igy a tömege...esetleg próbáld picit továbbsütni és tűpróbával nézni az állagát. Én boltban kapható kókuszlisztet használtam 2.4dl a bögre méret.

    VálaszTörlés
  9. Szia! Mekkora sütőfirmában sütötted? Én a pici kenyérsütőformát használom amit fél kilós kenyereknek szoktak de ez kisebb súlyra. Én eredeti kókuszolajat hasznàltam tehát olvadt formában a kókuszzsír lehet annak se mindegy igy a tömege...esetleg próbáld picit továbbsütni és tűpróbával nézni az állagát. Én boltban kapható kókuszlisztet használtam 2.4dl a bögre méret.

    VálaszTörlés