2011. április 3., vasárnap

Szilvás gombóc (kókuszlisztből)

Hozzávalók:
(Bögre mérete: 2,4 dl)
4 tojás, 1/4 tk. só, 1/2 bögre nyírfacukor, 1/2 bögre olvasztott ghee, 2 evőkanál oliva, 2 evőkanál rumaroma, 1 kk. citromkivonat, 1 evőkanál őrölt fahéj, 3/4 bögre átszitált bolti kókuszliszt, aszalt szilva félbevágva.

Ezt most elkészítettem muffin formába is...és egész darabos aszalt szilvát tettem közé.. muffin formában kb. 20 perc sütés

Elkészítés:
A tojást felverem és elkeverem a só, nyírfacukor, olvasztott ghee, oliva, rumaroma, citromkivonat, őrölt fahéjjal. Az átszitált bolti kókuszlisztet hozzáadom és csomómentesre keverema kézi habverővel. Hagyom állni kb. 5 percet. Előmelegítem a sütőt 190 fokra. Egy nagy tepsibe sütőpapírt fektetek és a masszából kézzel kiveszek egy adagot és a közepébe egy fél aszalt szilvát helyezek, majd jól összezárva gombócot formálok belőle. A sütőpapírra helyezem a gombócokat egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben duzzadnak. Aztán az előmelegített sütőben 190 fokon 15 percig sütöm. Nagyon kellemes az íze és az illata is.

Amennyiben meggyes gombócokat akarunk készíteni, akkor 1 tk. fahéjat keverjünk csak a tésztába és ugyanazzal az eljárással készül, mint a szilvával.



                                                   Szilvás gombóc muffinként kókuszlisztből:




2 megjegyzés:

  1. A kérdésem a szilvás gombóccal kapcsolatban az volna, hogy a "tészta" nem lesz túl folyós, tényleg lehet belőle golyókat formálni? Köszönöm szépen. Üdv!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Béla! Nem lesz folyós a tészta tényleg lehet vele dolgozni, mert a kókuszliszt önmagában töményebb mint a sima fehér liszt. Próbáld ki nyugodtan! Üdvözlettel!

    VálaszTörlés