2011. március 18., péntek

Almás pite (tojás nélkül)

Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg Rama margarin, 10 dkg cukor, 1 evőkanál rum, vagy rumaroma, csipet só,  1 mk. reszelt citromhéj, 1 tasak sütőpor, 1 tejföl.
Töltelékhez: kb. 1-1,5 kg alma, 1 tasak almás fűszerkeverék (Pennybe kapható) 4-6 evőkanál cukor, ha nincs almás fűszerkeverék otthon, őrölt fahéj és cukor keveréke, pici házi lekvár, csipet zsemlemorzsa.

Elkészítés:
Az almát meghámozom, lereszelem, fűszeres keverékkel összekeverem és a cukorral, majd pár percig dinsztelem. Félre teszem hülni.
A tésztát kikeverem, hogy lágy tésztám legyen, ketté osztom, kinyújtom. Sütőpapíros tepsibe helyezem az egyik lapot, aztán bekenem kevés lekvárral és szórok rá egy csipetnyi zsemlemorzsát, majd elterítem rajta a levéből kicsavart reszelt almát. A második tésztát is kinyújtom és a tetejére helyezem. Megszúrkodom villával és bekenem a tetejét tojással. Előmelegített sütőben sütöm 200 fokon kb. 20 percig. Kihült lehet szeletelni.

 hozzávalók itt épp rétesalmát kaptam
 pite készül
végső mozdulat megszurkálni a tetejét villával remek segítségem van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése