2011. március 28., hétfő

Csirkemell vöröskáposztával

Hozzávalók:
1/2 kg vöröskáposzta, pici ecet, kömény, pici nyírfacukor, 1 vöröshagyma, só, bors, 1/2 csokor kakukkfű, 4 csirkemellfilé, 3 evőkanál oliva, 1 db erőleves kocka, 1 dl zabtejszín, 2 evőkanál szezámliszt.

Elkészítés:
A káposztát felhevített olajon a megpirított kockára vágott hagymával párolom egy kevés lével, fedő alatt. Ízesítem egy pici ecettel és nyírfacukorral, köménnyel ízlés szerint és só, borssal a végén. Közepes hőfokon pár percig puhára párolom. A csirkemellett sóval, borssal ízesítem, hozzáadok egy kis kakukkfüvet és felhevített olajon közepes hőfokon mindkét oldalát 5 perc alatt megpirítom. A leveskockát kevés vízzel felolvasztom és beleteszem a zabtejszínt, majd beleöntöm a zsíradékba, sóval, borssal ízesítem és szezámliszttel összekeverem, felforralom. A felszeletelt csirkemelleket a káposztával és a mártással tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése