2011. március 19., szombat

Karalábé leves hagymás máj és saláta

Ez a mai ebédem:

Hozzávalók:
Leveshez: 1 nagyobb fej karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, pici zsír, só, bors, szárított petrezselyem, ajvár, 3 répa, 3 paszternák.
Májhoz:2 fej hagyma hosszában vágva, pici zsír, 1/2 kg csirkemáj, pici tört paprika, bors, só, szárított zöldségkeverék, 2-3 karika zöldpaprika.
Salátához: 1 közepes fej saláta, víz, 4 tk. nyírfacukor, 2 tk. ecet

Elkészítés:
Megpucolom a zöldségeket és egy fazékban kevés zsíron megpirítom a vöröshagymát, majd pici zöldségkeverék és tört paprika, felöntöm vízzel és beleteszem a felkarikázott répát, paszternákot, a kockára vágott karalábét, a felaprított zöldpaprikát és szárított petrezselymet, pici sót, egy kevés ajvárt. Megfőzöm.
A májat megtisztítom, feldarabolom és kevés zsírban megpirítom a felszeletelt vöröshagymát, majd hozzáadom a zöldpaprikát. Ízesítem tetszés szerint és beleteszem a májat, ha picit pároltam, hozzáöntök egy kevés vizet és készre főzöm.
A salátafejet megtisztítom szétbontom leveleire. A vízbe belekverem a nyírfacukrot és az ecetet, majd a salátaleveleket és hütőbe teszem. Együtt tálalom kiváló paleo étel így együtt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése