2011. március 28., hétfő

Brokkoli fokhagymás vajban

Hozzávalók:
1 kg brokkoli, 1 liter zöldségleves leve, 1,2 dl fehérbor (elmaradhat), 1 kk. só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, vagy ghee, só, őrölt bors, 5 dkg sajt.

Elkészítés:
A brokkolit folyó vízzel megtisztítom és lecsepegtetem. A leveleket, sárgarózsákat eltávolítom róla, a szárait rövidre szabom és bevagdosom kereszt alakban. A zöldséglevesalapot a borral 2 percig forralom, a brokkoli rózsáit belerakosgatom, lefedem és kb. 12 percig főzöm. Leszűröm és melegen tartom. A fokhagymát meghámozom és apróra vágom, megsózom, késsel összenyomkodom. A vajat, vagy gheet kislábosban felolvasztom és a fokhagymát belekeverem. A brokkolit forró tálra rakom, megsózom, borsozom ízlés szerint és a fokhagymás vajat rácsepegtetem. A sajtot a végén ráreszelem. Aki nem eszik sajtot, az apróra vágott dióval, vagy mandulalapocskával is megszórhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése