2011. március 24., csütörtök

Virslis kifli

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 dl tej, 1,5 dl olaj, 3 dkg élesztő, 1 kk. só, 1 tk. cukor, virsli, mustár

Elkészítés:
A tejet meglangyosítom, 1 dl tejből , pici cukorból és élesztőből kovászt készítek. Majd az összes hozzávalót jól kidolgozom és 3/4 órát hagyom pihentetni. Kilisztezett feszkán kinyújtom a tésztát és négyzeteket vágok belőle, majd a virsliket félbe vágom, és mikor megtöltöm a tésztát, akkor kicsit a kezemmel széthúzom a tésztát, bekenem kevés mustárral, egy virslidarabot rá, majd feltekerem és széleit behajtogatom. Sütőpapíros tepsibe helyezem kicsit távolabb egymástól és bekenem a tetejét tojással. Előmelegített sütőben sütöm készre 180-200 fok között. (A tészta dagasztásánál könnyen elválik a táltól a tészta, jól formálható, aki úgy érzi pici lisztet adhat hozzá, de nem kell megíjedni a tészta lágyságától.)


Lehet sajtos kiflit is csinálni belőle, de akár sajtot is szórhatunk a tetejére.
 hozzávalók
 dagasztás  látszik, könnyen kezelhető hamar elválik a táltól
 kifli formálása
 kis Kuktám:)
Mai végeredmény

2 megjegyzés:

  1. Kedves Heni! Jól látom nemcsak paleos receptek vannak az oldaladon?Néha bűnözöl vagy megengedhető?Itt van pl. a virslis kiflid.
    Üdv.: Tünde
    mnebtunde@gmail.com

    VálaszTörlés
  2. Tündi válaszoltam mailcímedre. A lényeg, hogy a henimodernkonyhaja nemcsak paleo ételekből áll, ezért vannak felcimkézve az ételfajták külön a paleos ételek. A család nem minden tagja paleozik. üdv.

    VálaszTörlés