2011. március 28., hétfő

Sonkás rántott ponty

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú ponty, 15 dkg gépsonnka, vagy prágai sonka, 2 tojás, 2 evőkanál kókusztej, 2 evőkanál szezámliszt, 6-7 evőkanál szezámliszt, vagy zabliszt, 8 dkg reszelni való kemény sajt, citromlé, őrölt fehér bors, só, zsír a sütéshez, fogvájó, a díszítéshez citromkarikák és petrezselyemzöld

Elkészítés:
A pontyot megnyúzom, fejét levágom, a halat óvatosan kibelezem. Alaposan megmosom, majd hosszában kettévágom és kb. 4 cm vastag szeleteket vágok le. A pontyszeleteket sóval egyenletesen megszórom. Kevés citromlét csöpögtetek rájuk, rövid ideig állni hagyom. Konyhai papírtörlővel a halszeleteket megtörlöm és egy-egy szelet sonkába csomagolom. Fogvájóval, esetleg hústűvel megtűzöm. A tojásokat egy tálba felverem, közben apránként a kókusztejet hozzáöntöm, sóval, borssal ízesítem. Majd beleszórom a 2 evőkanál szezámlisztet, simára keverem. A panírhoz a kemény sajtot finomra reszelem, majd elkeverem a maradék szezámliszttel, vagy zabliszttel. A sonkába tekert haldarabokat a tojásos, majd a sajtos panírban megforgatom. Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt, majd a halszeleteket minden oldalról aranybarnára sütöm. Citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszíthetem a tálat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése