2011. március 27., vasárnap

Tonhalkrém

Ezt a receptet a Szendi G. és Mezei E. Paleolit szakácskönyvéből készítettem el.

Hozzávalók:
1 tonhalkonzerv (olivaolajos) lecsöpögtetve az olajat róla, 2 keményre főtt tojás apróra vágva, 1/2 apróra vágott lilahagyma, 2 evőkanál finomra vágott zellerszár, vagy szárított zeller, 1 csipet morzsolt erős pirospaprika, 3 evőkanál citrom leve, frissen őrölt bors ízlés szerint.

Elkészítés:
Megfőzöm a tojásokat keményre, majd apróra kockázom. A tonhalkonzervet kibontom és lecsöpögtetem az olajat róla, egy tálba öntöm a tonhalat és áttöröm villával. Hozzáadom az apróra vágott tojásokat, az apróra vágott lilahagymát, zellert, erős pirospaprikát, borst ízlés szerint és a citromlét. Jól összekeverem és botmixerrel átturmixolom. Majd tálalhatom, hütőben tárolandó.
Én zöldséges kenyérrel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése