2011. március 22., kedd

Sajttorta

Hozzávalók:
20 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg kakaópor, 15 dkg cukor, 15 dkg mascapone massza, 30 dkg gyümölcs, 2 dl tejszín, 6 tojás, 10 dkg vaj, 1 egész fahéj, 1 vanília.

Elkészítés:
A darált kekszet, tojás felét, kakaóport, cukrot jól összekeverem, egy másik tálban összekeverem a többi tojást a tejszínnel, sajttal és beleteszem a vaníliát. Egy sütőformát kibélelek a tésztával, bele a vaníliás sajtkrém, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütöm. A cukorból és vízből szírupot készítek és az egész fahéjjal ízesítem. Beleöntöm a szírupba a gyümölcsöt és a tortát a frissen készített forró mártással leöntve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése