2011. március 19., szombat

Kakaóscsiga

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1,5 dl olaj, 3 dl tej, 5 dkg élesztő, 3 tk. cukor, 1 kk. só, instant kakaópor

Elkészítés:
A tejet meglangyosítom, 1dl tejet, 1 tk. cukrot elkeverem és belemorzsolom az élesztőt, kovászt készítek. A többi hozzávalókat összekeverem a kovásszal és dagasztom. Kb. 3/4 órát hagyom kelni, majd kinyújtom deszkán és megszórom kakaóporral, majd feltekerem a tésztát. Két ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle. Egy kivajazott tepsibe fektetem szorosan egymás mellé. Előmelegített sütőben 180-200 fokon sütöm kb. 20-25 percig.
Nagy előnye,hogy puha marad a tészta, nem szárad ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése