2011. március 21., hétfő

Omlós almás

Hozzávalók:
1 kg alma, 5 dkg mazsola, 1/2 kg liszt, 15 dkg zsír, sütőpor, 26 dkg cukor (-14 dkg), 4 tojás (egy a bekeveréshez), 1 evőkanál tejföl, 1/2 csomag van.cukor.

Elkészítés:
A lisztet, zsírt, sütőport, 14 dkg cukrot, 3 tojássárgát, tejfölt összekeverem. A tésztát elosztom ketté, a nagyobb felét a tepsi aljára, a kisebb felét a tetejére teszem. A tölteléket elkészítem. Az almát meghámozom, lereszelem és összekeverem 12 dkg cukorral és a mazsolával. A kizsírozott, vagy sütőpapíros tepsi aljára a tészta nagyobb fele, majd a töltelék, a tetejére a kisebb rész tésztát nyújtom. A tetejét megszúrkálom villával és bekenem tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm készre. Tűpróba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése