2011. március 17., csütörtök

Heni féle gyümikevert

Hozzávalók:
4 db tojás, 2 evőkanál nyírfacukor, kb. 0,3 dl oliva olaj, 1 dl kókusztej, 1 db alma kockára vágva, 2 maroknyi meggy, 1 kk. őrölt fahéj, 6 evőkanál szezámmag őrölve. (vagy 2 dl kókusztej, de akkor 10-12 evőkanál szezámliszt)

Elkészítés:
A tojásokat elkeverem az édesítővel, oliva olajjal, kókusztejjel, fahéjjal, majd lassan hozzáadagolom a ledarált szezámmagot. Belekeverem a gyümölcsöket és egy sütőpapírral bélelt őzgerinc formába helyezem a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 45 percig. Tűpróba. Kicsit kihült, kiborítom és leszedem a sütőpapírt róla és rácson hagyom kihülni. Jól szeletelhető.

 Gyümikevert szeletelve (most kicsit több szezámliszttel sütöttem)


Sütés után még a tepsiben


Megjegyzés: Ez az egyik kedvenc paleos sütim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése