2011. március 28., hétfő

Sajtos virslisaláta

Hozzávalók:
4 pár sajtos virsli, 3 közepes kemény húsú paradicsom, 20 dkg sajt, fél szál póréhagyma, 3 evőkanál almaecet, 1 kk. csípős mustár, fél kk. só, csipetnyi őrölt bors, 5 evőkanál hidegen sajtolt olaj (oliva).

Elkészítés:
A megfőzött virslit felszeletem, a paradicsomokat vékony cikkekre vágom, a sajtot hullámos élű késsel hasábokra vágom. A megtisztított póréhagymát felkarikázom. Az öntethez az ecetet a mustárral, sóval, borssal jól elkeverem, majd apránként az olajat beledolgozom. Az előkészített hozzávalókat óvatosan beleforgatom, letakarom, rövid időre lehűtöm. Tetszés szerint vékony csíkokra vágott salátalelevet is adhatok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése