2011. március 23., szerda

Sajtos-körtés karaj

Hozzávalók:
60 dkg csontnélküli karaj, 2 db körte, 3 evőkanál oliva, 1 mk. kakukkfű, 10 dkg kemény szeletelt sajt, só, bors.

Elkészítés:
A húst megtisztítom, felszeletelem, ízesítem sóval, borssal. A körtéket hat felé vágom és kimagozom. A húsnak mindkét oldalát megsütöm a felhevített oliván, majd kiszedem a szeleteket és tepsibe teszem. A húsos serpenyőben kevés vízben megpárolom a körtét kb. 4 percig. Előmelegítem a sütőt 220 fokra (gáznál 4. fok). Elosztom a körtéket a hússzeletekre, megszórom kakukkfűvel és befedem a sajtszeletekkel. Sütőbe helyezem és rápirítom a sajtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése