2011. március 28., hétfő

Meggyes máktorta

Hozzávalók:
Piskótához: 2 tojássárga, 3 evőkanál ghee, 8 dkg nyírfacukor darálva, 6 tojássárga, citromhéj, vanília, csipet só, 6 tojásfehérje, 6 evőkanál nyírfacukor, 30 dkg darált mák, 20 dkg darált mandula, 15 dkg darált dió, paleo baracklekvár.
Meggytöltelékhez:
magozott meggy, 5 dkg porxukor, 1-2 evőkanál nyílgyökérliszt, 2 tojássárga, 1 evőkanál ghee, fahéj.

Elkészítés:
A 2 tojássárgát, a 3 evőkanál gheevel és 8 dkg ledarált nyírfacukorral habosra keverem, hozzáadom a citromhéjat, csipet sót, van.xukort, végül hozzákeverem a többi tojássárgát. A tojásfehérjét 6 evőkanál nyírfacukorral habosra keverem és hozzákeverem óvatosan a tojássárgás habhoz. Majd belekeverem a mákot, a mandulát és a diót. Sütőpapíros formába öntöm. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőm kb. 40-50 percig. Tűpróba. A meggy levéből kb. 1 dl-t ráöntök a 2 db tojássárga, ghee és fahéj keverékére, majd hozzáadom a nyílgyökérlisztet és simára keverem. Majd 1 dl meggylét a meggyel felforralok, pici nyírfacukorral ízesítem és hozzákeverem az előző keveréket és felforralom. A megsült piskótát kiborítom és kettévágom, az alsó részét visszateszem a formába, ráöntöm a forró meggytölteléket, elsimítom és ráteszem a másik piskótát. Lekenem paleo baracklekvárral. Miután kihült, egy napra a hütőbe helyezem. Ezután a formából kivéve felszeletelem és díszíthetem is akár olvasztott csokoládéval, vagy az oldalát aprított mandulával vagy dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése