2011. március 23., szerda

Diós és mákos bejgli

Hozzávalók:
tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 1,5 dl olaj, 5 dkg élesztő, pici só, 1 tk. cukor.
töltelék: darált dió, cukor, darált mák, mazsola, pici lekvár

Elkészítés:
A tészta alapanyagokat jól összedagaztom és hagyom kelni 45 percet. Egy deszkán 4 felé osztom és cipót formálok belőle. Egy-egy cipót szétnyújtok és tetszés szerint megtöltöm a szokásos módon diós vagy mákosan. Aztán feltekerem és a tetejét beszúrkodom több helyen, akkor sütéskor nem reped szét és bekenem tojással. Előmelegített sütőben sütöm 180-200 fokon, amíg nem lesz piros a teteje. Tűpróba.

Életem első bejglije, nagy sikere volt karácsonykor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése