2011. március 19., szombat

Lekváros bukta másként

Hozzávalók:
1/2 kg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojássárga, 3 dl tej, 6 dkg zsír vagy margarin, 5 dkg porcukor, 1 csipet só, 25 dkg lekvár.

Elkészítés:
1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral, élesztővel és 3 evőkanál liszttel kovászt készítek. A tojássárgát a cukorral elkavarom, hozzáöntöm a tejet, abba öntöm a hozzávalókat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozom, hólyagos legyen, hozzáadom az olvasztott vajat és eldolgozom. Kelesztem 1 órát. Lisztezett deszkán kinyújtom 1 cm vastagra, 8-10 cm-es négyszögre vágom, közepébe lekvárt teszek és összecsavarom. Zsírozott tepsibe szorosan teszem, tetejét zsírral megkenem, 1/2 órát kelesztem, közepesen forró sütőbe sütöm. Sütés után deszkára borítom, ha kihült, szétszedem.

Megyjegyzés: Ez is nagyon finom, csak kicsit hosszadalmasabb az elkészítése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése