2011. március 18., péntek

Fahéjas labdácskák

Hozzávalók:
(bögre mérete: 2,4dl)
4 tojás, 3/4 bögre nyírfacukor + 2 evőkanálnyi, pici vanília belseje kikaparva, 1/4 tk. só, 1/2 bögre ghee, 3/4 bögre átszitált bolti kókuszliszt, 2 evőkanál őrölt fahéj, 1 evőkanál nyírfacukor a forgatáshoz.

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 190 fokra. Összekeverem jól a tojásokat, cukrot, vaniliát, sót, gheet. Hozzáadom a kókuszlisztet, pihentetem öt percig. Aztán külön tálban a fahéjat összekeverem 1 evőkanál nyírfacukorral. A tésztából 3 cm-es golyókat formálok és beleforgatom a fahéjas nyírfacukros keverékbe, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem egymástól messzebb, sütés közben még dagad. Sütöm 15 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése